Fred de la Bretoniere

Eenvoud, elegantie en vrouwelijke stoerheid. Dat is de kracht van de collectie van Fred de la Bretoniere. Bij de productie wordt de focus gelegd op details in de afwerking. Veel producten worden gemaakt van plantaardig gelooid leer. De collectie kenmerkt zich dan ook door stevige en robuuste producten, maar tegelijkertijd soepel genoeg om zich te blijven aanpassen.

Lees meer

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

Pagina

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

Pagina

Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere (Amsterdam, 23 december 1944) is de bekende Nederlandse schoenen- en tassenontwerper van de merken Fred de la Bretoniere, Shabbies Amsterdam en Fretons. De stijl van Fred de la Bretoniere is al meer dan veertig jaar een begrip in de modewereld. In 1976 werd Fred de la Bretoniere uitgeroepen tot Beste Nederlandse Schoenen- en Tassenontwerper. Fred de la Bretonière is uitgegroeid van een kunstzinnige en rebelse eenmanszaak tot een serieus en groot internationaal concern en is een begrip in binnen- en buitenland met twaalf winkels en een snel groeiend aantal shop-in-shops.

Zijn motto is dat zijn tassen ontworpen zijn om je beter te voelen. Het product moet een onderdeel zijn van jezelf en moeten jouw persoonlijkheid onderstrepen.


Collectie Fred de la Bretoniere

Het gebruik van natuurlijke materialen toegepast op tijdloze ontwerpen die jouw stijl onderstrepen is de kracht van de collectie van Fred de la Bretoniere. De focus op details in de afwerking en de aandacht op de functionaliteiten zonder de stijlexpressie in de weg te staan vereist veel handwerk en vakmanschap. Met voldoende ervaring kan Fred de la Bretoniere de eenvoud, elegantie en vrouwelijke stoerheid verwezelijken. 

Met een diversiteit aan dierlijke prints valt een Fred de la Bretoniere tas altijd in het oog en of je houdt van het stijlvolle croco of het eigenwijze python, voor iedere stijl en wens is er een model. De tassen waar wij bij Leatherlicious voor gekozen hebben zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer dat door deze behandeling zich uit in een stevige en robuuste tas die tegelijkertijd soepel genoeg blijft om zich aan te passen aan jouw houding en gebruik.  Door deze unieke behandeling zul je zelf ervaren dat het leer er naarmate het ouder wordt alleen nog maar mooier uit gaat zien.

Elke tas van Fred de la Bretoniere heeft een ziel waaraan de gebruiker dagelijks zijn of haar eigen ziel toevoegt. Vandaar: for every sole a soul.