Hoe wordt leer gemaakt?

Leer is afkomstig van de huid van dieren en wordt dus niet gemaakt, het is gegroeid. Leer is een prachtig natuurproduct met tal van eigenaardigheden en nuances.

Het productieproces, waarbij het leer als eindproduct tot stand komt, bestaat uit diverse bewerkingsgangen. Om het leer duurzaam te maken worden de huiden gelooid. Leerlooien is een werkwijze om van de huid van dieren leer te maken voor o.a. tassen, riemen en armbanden. Hiervoor bestaan verschillende processen, zoals chroomgelooid en plantaardig gelooid. Meestal wordt de chroomlooiing toegepast, dit houdt in dat de huiden door inwerking van conserveringsmiddelen houdbaar worden. Plantaardig of ecologisch gelooid leer zie je steeds vaker, dit houdt in dat de huiden met zoveel mogelijk plantaardige producten worden behandeld. Na het looien wordt de dikte van de huiden via een schuurmachine gecontroleerd, oneffenheden in de huid worden hiermee weggeschuurd.

Op de huid is het leven van het dier te "lezen". Kleine littekens, schrammen, steken van insecten en verschil in dichtheid van de poriën geven het leer steeds weer andere nuances. Door deze natuurlijke kenmerken van de huid ontstaan ook nuances in de kleur. De lichtbreking wordt namelijk beïnvloed door de structuur van de huid die bij geen enkel stuk leer hetzelfde is. Het verwerken van dit prachtige natuurproduct vraagt veel vakmanschap en inzicht om tot een optimaal resultaat te komen.

Iedere huid is uniek en heeft haar eigen onregelmatigheden, daardoor heeft ook iedere tas haar eigen karakter. Leren tassen worden ook steeds mooier en soepeler naarmate ze je langer gebruikt. 

 

TASSEN VOOR HAAR  |  TASSEN VOOR HEM  |  PORTEMONNEES  |  ACCESSOIRES   |  CADEAUS

15% sinterklaaskorting

Op alle tassen en accessoires

Code: Sinterklaas