Privacy Policy

Leatherlicious, gevestigd aan de Vleutenseweg 386, 3532 HW Utrecht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 60207086 is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over jou als klant door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en onder welke voorwaarden deze gegevens met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan de klant uit op welke wijze wij de klantgegevens opslaan en hoe wij de klantgegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten de klant heeft met betrekking tot de door de klant aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als je vragen hebt over ons privacy statement kun je contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, je vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Leatherlicious respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Leatherlicious gebruikt jouw ingevulde gegevens vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Leatherlicious, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie. Voor het overige gebruikt Leatherlicious deze gegevens uitsluitend met jouw toestemming.

Leatherlicious gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Het verwerken van de bestelling
  • Reparatie & garantie
  • Contact met onze klantenservice
  • Review over Leatherlicious
  • Nieuwsbrief

Verwerken van de bestelling en retour

Als je een bestelling plaatst, heeft Leatherlicious jouw naam, adresgegevens, email en telefoonnummer nodig om je bestelling te kunnen uitvoeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden per mail, dit geldt ook voor een retourzending. Je telefoonnummer gebruiken we alleen voor het geval wij vragen hebben of als er opmerkingen zijn met betrekking tot jouw bestelling of retourzending.

Reparatie & Garantie

Als een product onverhoopt gebreken vertoont, gebruiken wij de klantgegevens zodat we kunnen zien wanneer het product is besteld en over welk product het gaat. Deze gegevens hebben we nodig om het recht op garantie tot uitvoering te kunnen brengen. Daarnaast hebben we de adresgegevens nodig om het gerepareerde artikel terug te sturen.

Contact met de klantenservice

Leatherlicious verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van klanten nadat de klant een bericht heeft achter gelaten via het contactformulier op de site van Leatherlicious. Hierbij wordt in ieder geval gevraagd om naam en emailadres van de klant zodat Leatherlicious kan reageren op de vraag die door de klant is gesteld. De gegevens die we hier ontvangen worden alleen gebruikt ter beantwoording van de vraag die de klant heeft gesteld.

Review Leatherlicious

Leatherlicious verzamelt reviews via het platform Kiyoh.  Dit reviewplatform ontvangt het emailadres van jou als klant nadat je de bestelling hebt ontvangen, zodat een uitnodiging om Leatherlicious te reviewen kan worden verstuurd. Kiyoh gebruikt deze gegevens enkel met het doel de klant uit te nodigen om een review achter te laten. De klant kan kiezen om een review over Leatherlicious anoniem te plaatsen of met zijn of haar naam erbij. Het emailadres is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je ook echt een klant bent van Leatherlicious en om de review te kunnen plaatsen. Dit emailadres is alleen zichtbaar voor Leatherlicious en Kiyoh gebruikt deze gegevens niet voor eigen doeleinde.

Nieuwsbrief Leatherlicious

Leatherlicious verzamelt naam en emailadres van de klant als de klant zichzelf wil aanmelden voor de nieuwsbrief van Leatherlicious om een kortingscode te krijgen of om op de hoogte te blijven over aanbiedingen en acties en nieuwe collecties of allebei. Bij aanmelding wordt je voornaam en e-mailadres gevraagd en we vragen of je geïnteresseerd bent in de nieuwsbrief voor heren of dames. Dit om voor jou relevante nieuwsbrieven te kunnen sturen omdat we zowel mannelijke als vrouwelijke klanten hebben. Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief dan ontvang je maximaal vier keer per maand de nieuwsbrief met daarin informatie over de nieuwe collectie en leuke kortingsacties. Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf heel gemakkelijk uitschrijven, via de mail die je hebt ontvangen.

Samenwerking met derde partijen

Leatherlicious werkt samen met derde partijen om onze dienstverlening zo optimaal mogelijk te kunnen laten verlopen. Leatherlicious werkt samen met de volgende partijen:

  • Skyberate is de host van deze webwinkel. Alle gegevens die je als klant via de Leatherlicious website ter beschikking stelt worden opgeslagen op de servers van Skyberate. Skyberate heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is op grond van de verwerkingsovereenkomst die Leatherlicious heeft afgesloten met Skyberate verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • PostNL ontvangt je naam, adresgegevens en e-mail adres voor het versturen van je bestelling alsmede om je op de hoogte te houden over de aflevering via de track & trace. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van PostNL.
  • Multisafepay ontvangt je naam en adresgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van Multisafepay.
  • Hellodialog wordt door Leatherlicious gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven naar degene die zich hebben ingeschreven op de nieuwsbrief van Leatherlicious. De klant kan zich uitschrijven voor de nieuwsbrief zodat deze gegevens ook verwijderd worden uit het systeem. Hellodialog heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens van de klant te beschermen. Meer informatie is te vinden in hun privacy policy.
  • Leatherlicious verkoopt (een deel van) haar artikelen via het platform van Bol.com. Als de klant via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Bol.com de bestel- en persoonsgegevens via het platform Channable met Leatherlicious zodat wij de bestelling kunnen uitvoeren. Channable gebruikt de gegevens om de bestelgegevens automatisch in ons softwaresysteem te zetten. Leatherlicious gebruikt deze gegevens om de bestelling van de klant af te handelen. Channable heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens van de klant te beschermen en de privacy te waarborgen. 
  • Externe partijen als data management-platforms, online marketing bureaus komen in beeld zodra we je relevante advertenties willen laten zien. Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die cookies op onze website verzamelen.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram maakt Leatherlicious gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd, interesses) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen Leatherlicious om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie de producten interessant kunnen zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden naar jou als persoon. Omdat Facebook zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van Facebook

Beveiliging
Op alle plaatsen op de website waar men persoonsgegevens invoert, is de website van Leatherlicious beveiligd met een SSL certificaat. Dit betekent dat de gegevens van de klant versleuteld (niet leesbaar door anderen) worden verstuurd. Ook zorgen we ervoor dat de laatste (beveiligings)updates draaien op onze website.

Leatherlicious verkoopt je gegevens niet

Leatherlicious zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. 

Bewaren van persoonlijke gegevens

Leatherlicious bewaart en gebruikt klantgegevens niet langer dan noodzakelijk. We kunnen gegevens anoniem gebruiken, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van je bestelling. Vanwege de fiscale bewaarplicht moeten we onze administratie met factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. De klant zelf moet ook de facturen van haar aankopen goed bewaren, voor o.a. de garantie op het product.

Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, dan blijven deze gegevens bewaard tot je jezelf afmeldt voor de nieuwsbrief. Gegevens die je zelf hebt verstrekt op de website van Kiyoh ten behoeve van het beoordelen van Leatherlicious blijven bewaard.

Cookies

Leatherlicious gebruikt noodzakelijke, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Leatherlicious gebruikt noodzakelijke cookies, dit zijn cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Leatherlicious plaatst daarnaast ook analytische cookies, hiermee verzamelen wij met behulp van derden statistieken over het gebruik van onze webwinkel door de gebruikers. Door websitegebruik te meten kunnen we onze webwinkel blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers. Leatherlicious maakt hiervoor gebruikt van Google Analytics. Tenslotte plaatsen we trackingcookies zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. 

Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt altijd het recht om de door Leatherlicious opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar klantenservice@leatherlicious.nl. Om misbruik te voorkomen kunnen we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen.

Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief en stel je hier niet langer prijs op, dan kun je jezelf altijd uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat ook een link om je persoonlijke gegevens na te kijken en te corrigeren.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij jou als klant graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Leatherlicious behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens

Voor vragen, opmerkingen of andere zaken omtrent de privacy policy of in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kun je contact opnemen met Jenny Duisters, zij is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren via 030 - 227 0668  of via e-mail: jenny@leatherlicious.nl

Leatherlicious
Vleutenseweg 386
3532 HW Utrecht

KvK nummer: 60207086

SALE

tot 50% korting!